Regels

Scheidend redacteur Binnen- en buitenand over de regels van een blad met een hart.

Net als de kunstwereld zich verslikt in ‘een banaan’ op Art Basel Miami, is BK-informatie al opgemaakt en ligt het blad klaar om naar de drukker te gaan. Het was nog maar de vraag of we over de banaan van Maurizio Cattelaan hadden willen schrijven. Maar hoe bepaal je wat je wel en niet opneemt in een blad als BK-informatie?

Hebben jullie daar regels voor, vroeg de nieuwe redacteur voor de rubrieken Binnen- en buitenland onlangs. Eigenlijk vrij weinig was de conclusie op de redactie, want zodra er vastomlijnde regels zijn, wordt het onpersoonlijk. Dat klinkt misschien allemaal heel vaag, maar het is eigenlijk heel eenvoudig.

Na elf jaar schrijven aan de rubrieken Binnen- en buitenland verlaat ik de redactie. En gelukkig kan ik – nu ik er toch niet meer van ben – op deze plek mij er vrij over uitspreken en mijn hart luchten. Want precies daar zit het bij de redactie van BK-informatie namelijk: in het hart.

Veertig jaar geleden, hebben de makers van BK-informatie van het eerste uur, Teun Jacob en Annet Chavannes, standvastige koers gezet en die blijft er stevig in: primair in het belang van de kunstenaar schrijven, en met behoud van identiteit op het gebied van objectiviteit en kwaliteit.

Dat is precies waar het nog altijd om gaat. Zonder oordeel of vooroordeel, zonder iemand te bevoordelen, degelijk, wars van economische motieven, ver weg van de waan van de dag.

BK-informatie wordt met passie en liefde gemaakt met het hart op de juiste plaats voor de kunstenaar door een onafhankelijke redactie die trouw blijft aan dat beginsel. Dan zijn er nog maar weinig opgelegde regels nodig.

Meer Covers & Opinie

ADVERTENTIES