Crisis

We leven in moeilijke en onrustige tijden. Wanneer deze BK-informatie naar de drukker gaat, kunnen we alleen maar gokken hoe de wereld er uitziet tegen de tijd dat hij bij u op de mat valt. Ontwikkelingen en nieuws volgen elkaar in hoog tempo op en het bijhouden ervan stemt soms somber.

Voor veel beeldend kunstenaars komen daar de zorgen om het eigen bestaan bij. Hoe ontwikkelt de beeldende kunstsector zich? Wat zijn de mogelijkheden als straks de coronacrisis plaats maakt voor een economische crisis? Hoe ontwikkelt mijn beroepspraktijk zich? Hoe kom ik de komende maanden door, en daarna? De sector wordt wederom hard getroffen en de voordelen van de meeste maatregelen – hoe belangrijk die ook zijn – komen vooralsnog bij veel beeldend kunstenaars niet terecht.

Wat zijn de mogelijkheden als straks de coronacrisis plaats maakt voor een economische crisis?

Gelukkig zitten beeldend kunstenaars en andere makers desondanks niet stil. In de afgelopen weken zijn er ontzettend veel initiatieven ontstaan naar aanleiding van de coronacrisis. Kunstenaars en initiatieven tonen hun werk online en bezinnen zich op een toekomst na de crisis.

In deze BK-informatie hebben we geprobeerd online kunst en initiatieven te verzamelen. We zijn daarbij een enkele keer buiten het veld van de beeldende kunst getreden, omdat we denken dat het fijn is een breed scala aan mogelijkheden te hebben en thuis een keus te kunnen maken uit het nog toegankelijke aanbod van kunst en cultuur. Al was het maar om even wat tegenwicht te bieden aan de dagelijkse stroom van berichten rondom de crisis. Wel hebben we tentoonstellingen opgenomen die na 1 juni openen. En de meeste residencies die we noemen beginnen laat in het jaar of pas volgend jaar. We hopen van harte dat we tegen die tijd in een andere wereld leven dan die van vandaag.

In deze BK-informatie hebben we geprobeerd online kunst en initiatieven te verzamelen.

Hier treft u een overzicht van genomen maatregelen en mogelijkheden in de cultuursector of die betrekking hebben op de sector. Het gaat om veel informatie, te veel om hier voor u uitgebreid weer te geven. Bovendien verandert de informatie nog steeds zo snel dat wanneer u dit leest sommige dingen misschien al weer anders zijn. Kijkt u daarom ook regelmatig op onze website. Daar proberen we alles zo goed mogelijk bij te houden en vindt u directe links naar belangrijke informatiebronnen.

Met het geven van al deze informatie proberen we ook nu ons steentje bij te dragen en de crisis, plus de chaos die daaruit voortkomt, hopelijk voor u iets te verzachten.

We wensen iedereen in deze tijd veel sterkte. Blijf gezond!

Meer Covers & Opinie

ADVERTENTIES