BK-lezing op 2 juli

  • opdrachtgeverschap en openbare ruimte

Belangrijkste conclusies voor de toekomst van kunst in de openbare ruimte.

Onder de titel Belangrijkste conclusies voor de toekomst van kunst in de openbare ruimte verzorgt Esther Didden, projectleider van het inmiddels afgeronde jubileumproject van BK-informatie, op vrijdagochtend 2 juli de BK-lezing. De jaarlijkse BK-lezing kon eerder dit jaar helaas niet doorgaan vanwege het door coronamaatregelen uitstellen van Art Rotterdam. 

De lezing vindt dit keer online plaats en zal interactief zijn. 

Tickets die begin dit jaar zijn aangeschaft voor de lezing in februari blijven uiteraard geldig op 2 juli. De eerste 80 aanmeldingen voor de BK-lezing ontvangen een entreebewijs voor Art Rotterdam 2021 dat plaatsvindt van 1 tot en met 4 juli. 

Met een ticket kunt u de lezing een week lang terugkijken.

Kunst in de openbare ruimte: 100 Sleutelwerken 

Heel 2020 vierde Stichting BK-informatie haar veertig jarig bestaan. Allereerst werden de 100 Sleutelwerken naoorlogse kunstwerken in de openbare ruimte bekendgemaakt. Deze vindt u terug op sleutelwerken.nl. Aansluitend startten we de campagne met de hashtag #watdoetdathier waarbij we met name erachter wilden komen hoe kunstwerken in de openbare ruimte in de samenleving zijn ‘geland’. Om het jubileum af te sluiten vond op 20 januari 2021 het symposium Kunst in de openbare ruimte plaats, de Speciale Editie die we daarover maakten vond u bijgesloten bij BK-informatie #2 van dit jaar. 

Tijdens de BK-lezing op 2 juli zal Esther Didden ingaan op de belangrijkste conclusies van het symposium en worden vragen besproken die door de selectie van de sleutelwerken en de #watdoetdathier campagne relevant zijn gebleken: Waar liggen de verantwoordelijkheden in de openbare ruimte? Welke liggen er bij de overheden die deze ruimte invullen, welke bij de gebruiker en wat betekent dit voor de kunstwerken die hierin zijn te vinden? En wat als de kunstwerken monumenten zijn, welke krachten spelen dan mee? Hoe realiseer je anno nu op een goede manier een monument? Deze vragen zijn eveneens interessant in combinatie met de huidige vraag naar een meer democratische vorm van opdrachtgeverschap. 

Aanmelden

Abonnees

Abonnees kunnen maximaal 2 tickets voor de lezing aanschaffen. Wij sturen enkele dagen voor de lezing nadere instructies via e-mail. Wanneer u in aanmerking komt voor kaarten voor Art Rotterdam, ontvang u rond 20 juni bericht van ons. 

Niet-abonnees

Wie geen abonnement heeft kan ook tickets voor de lezing aanschaffen. U maakt echter geen kans op kaarten voor Art Rotterdam. 

Koop hier uw tickets (maximaal 2 tegen gereduceerd abonnee-tarief)

Kosten

Voor de lezing en het bezoek aan Art Rotterdam betaalt u als abonnee 10 per persoon. Een abonnee kan maximaal twee kaarten aanschaffen. De eerste 80 aanmeldingen ontvangen toegang tot Art Rotterdam. Niet-abonnees betalen 15 voor de lezing, toegang tot de beurs is met dit ticket niet mogelijk. 

Esther Didden 

Esther studeerde Monumentale vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en Wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Recent voltooide ze het programma Leiderschap in Cultuur Zakelijk aan de Universiteit Utrecht. Sinds enkele jaren combineert ze haar liefde voor de kunsten met (publieks)filosofie. Beide werelden laten zich goed verenigen; de kunsten hebben een zelfde oorsprong als filosofische ideeën en delen hun wijze van vragen stellen. Daarnaast bekleedt ze verschillende bestuursfuncties, ze is onder andere penningmeester in het landelijke bestuur van de Maand van de Filosofie en voorzitter van Stichting Verweven.

Art Rotterdam 

De tweeëntwintigste editie van kunstbeurs Art Rotterdam vindt plaats van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli 2021. Locatie is opnieuw de Rotterdamse Van Nellefabriek. Vier dagen lang vormt deze beurs met haar focus op jonge kunst de ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers en -professionals uit binnen- en buitenland. Tijdens Art Rotterdam tonen ruim 100 galeries het werk van aanstormend en gevestigd talent. Bezoekers en deelnemers zijn er verzekerd van een veilige en aantrekkelijke omgeving in lijn met de voorschriften en maatregelen van de overheid. Tickets voor Art Rotterdam 2021 zijn alleen online, met een starttijd verkrijgbaar. 

Heeft u naar aanleiding van het BK-jubileumproject vragen of opmerkingen die we tijdens de lezing aan de orde kunnen laten komen? Laat het ons weten! 

Meer Artikelen

ADVERTENTIES